Petrán Ágnes, okleveles kozmetikai hámlasztó szakember, kozmetikus és sminkes vagyok.

Az elsődleges célom mindig is a prémium termékek alkalmazása volt, hogy saját magam és a vendégeim számára is legjobbat tudjam nyújtani.

A korai tinédzser éveimtől küzdöttem középsúlyos aknéval, amit kisvárosiként a drogériai  termékek használatával próbáltam megoldani, de ez sajnos egyáltalán nem járt eredménnyel. Több sikertelen bőrgyógyászati konzultáció és kozmetikai kezelés után úgy döntöttem, hogy megtanulok sminkelni, hogy addig is míg “kinövöm” a pattanásokat, magabiztosan ki tudjak lépni az utcára. A következő években hosszú útkeresés kezdődött. Nagyvárosba költözésemmel és a folyamatosan bővülő internetes kínálattal lehetőségem nyílt kipróbálni rengeteg bőrápolási terméket, amivel a saját problémámat szerettem volna megoldani, ami már nem csak az aknékat jelentette, hanem az utánuk maradt gyulladás utáni hiperpigmentációt is.

Petrán Ágnes

Miután rengeteget tanultam az internetet böngészve a probléma okáról, hátteréről és a hatóanyagokról, a mindenki számára hozzáférhető hámlasztó savak, és retinol átmeneti javulást hoztak. De a probléma újra és újra visszatért, hosszútávú megoldást nem nyújtottak. Később jöttem csak rá, hogy nem csak maga a hatóanyag számít és az alkalmazott %-a, hanem az alkalmazott anyagok és a termékformulák minősége határozza meg leginkább egy termék hatásosságát.

Belekóstoltam a blogolásba és vlogolásba, először csak megfigyelő voltam, majd én is gyártani kezdtem a tartalmat, hogy a megszerezett tudásommal másoknak is segíteni tudjak.

Húszas éveim közepére világossá vált, hogy a pattanásokat kinőni már biztosan nem fogom, így ismét az orvostudomány felé fordultam. Góckutatás, belső okok kivizsgálása közben különféle gyógyszeres terápiákat is kipróbáltam. Eredménytelenül.

A kozmetikus iskolába részben azért iratkoztam be, hogy a saját problémámat megoldhassam. Elkötelezetten kerestem azt a márkát, termékcsaládot, amivel meggyógyíthatom a bőrömet. Fontos volt, hogy olyan anyaggal dolgozhassak, amely kiváló minőségű, ami sokrétűen alkalmazható a különböző bőrproblémákra. Így találtam rá hosszas keresés után többféle professzionális termékcsaládra amelyek használatával, képes voltam a bőrproblémáimat enyhíteni és megoldani. Meggyőződésem, hogy komoly bőrproblémák esetén mindenképpen szükséges szakember bevonása, hogy szaktudásával profin segíthesse a folyamatot. Emellett azt vallom, hogy komoly, elhúzódó bőrproblémák esetén mindenképpen érdemes kitartóan keresni a belső okokat is – legyen az szervi vagy lelki probléma – hiszen ezek kezelésével tudunk igazán jó eredményt elérni.

Tanulmányok és hatásai rám

$

Pécsi Tudományegyetem Műszaki Kar, Építészmérnök szak

Megtanultam mennyire fontos a precizitás, a pontosság, az élet bármely területéről is legyen szó. Kompozícióban való gondolkodás, arányok, szimmetria vagy éppen a szimmetria hiánya hogy hat a környezetünkre és magunkra.

$

L’école Fashion Makeup Academy - Divatsminkes

Művészi megközelítések, kifinomultság, a kevesebb több elve. Natúr és letisztult sminkek alkalmazása. A makulátlan bőr megteremtése minden smink alapköve. Kifinomult termékek: textúrák, színek, csomagolások. Hogyan kell csapatban dolgozni egy fotózáson, bemutatón a többi szakmával együtt, hogy segítsük egymást. Szakmai alázat, szakmai hozzáállás elengedhetetlen.

$

Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnázium - Kozmetikus

A szakmai alapképzés mellett megtanultam, hogy az emberi kapcsolat, a bizalom kozmetikus és vendég között mennyire fontos. Az iskola elvégzése előtt leginkább elméleti tudásom volt hatóanyagokról, melyik mire és milyen problémára való. Azonban itt tisztult le, hogy a legfontosabb gyakorlatban is látni hétről hétre, hogy reagálnak bizonyos anyagokra a különböző bőrök. Nem elég tudományos elméletek, bizonyítások alapján kezelni egy bőrt, mert ez sokszor nagyon kevés a sikerhez.

$

Image Skincare szakmai tréningek

Termékspecifikációk, hatóanyagok szakszerű kombinálása, különböző bőrproblémák kezelési metódusa otthoni ápolással kombinálva.

$

Akkreditált államilag elismert bizonyítvány - Kozmetikai Hámlasztó Szakember

Magyarországon elsők között szereztem államilag elismert oklevelet, mint peeling szakember. Szakmai tudásom mélyítése számomra nagyon fontos, ezért szerettem volna hivatalos formát is adni ennek. Pontosan megtanultam hogyan kell specifikusan alkalmazni a különböző professzionális hámlasztó anyagokat, különféle bőrproblémák megoldásához.

$

Mikrotűs kezelés avagy kollagénindukciós terápia képzések

Nem véletlenül van nagyon régóta használatban ez a típusú kezelés, hiszen megfelelő kivitelezéssel sokféle bőrprobléma kezelhető a mikrotűs kezelésekkel, amiket jelenleg Dermapennel végzek. Bőr színének és textúrájának javítása, pórusok, pigmentfoltok, heges bőr, ráncok simítása.

$

Kleanthous Smart-aging / anti-aging specialista

Ahhoz, hogy értsük pontosan mi zajlik az öregedési folyamatok mögött szükséges mélyebben megérteni a bőr biológiáját, a sejtek regenerációs képességét. A hosszútávú eredményekben hiszek, kevésbé az azonnali „effekt” hatásban, ehhez nyújtottak kiváló alapot a Kleanthous képzések. A c.s.m. vagyis cell supporting molekulák (sejt támogató molekulák) megismerésével új szintre tudtam emelni az anti-aging kezeléseimet. Ezek a kezelések hosszútávú és tartós eredményeket nyújtanak.